Taiteilija, pidä huolta jaksamisestasi!

Meille taiteilijoille on tuttua uppoutua taiteen tekemisen maailmaan ja erilaisiin maailmoihin, jotka olemme luoneet. Silloin tällöin saattaa unohtua, että jotta jaksaisi luoda jatkuvasti uutta, ihmisen tulee pitää huolta omasta jaksamisestaan. Tässä postauksessa jaan joitakin vinkkejä siihen, miten itsestään voi ja kannattaa pitää huolta.

Ravinto on kaiken a ja o

Ruoka on yksi ensimmäisistä asioista, joista lähdemme helposti luistamaan, kun kiire tai luovuuden puuska valta mielemme. Silloin on helppo turvautua nopeisiin, epäterveellisiin välipaloihin tai pikaruokaan – niitä on helppo saada ja ne ovat usein edullisia. Ruokarytmiä kannattaa kuitenkin ylläpitää tietoisesti ja varata mukaan terveellisiä välipaloja: pähkinöitä, hedelmiä tai vaikka juotavia jogurtteja. Yksi helpoista tavoista parantaa ruokavaliota on karsia pois turha suola ja rasva. Kokeile, miten helppo sous vide laite on käyttää ruoanvalmistukseen ilman ylimääräistä rasvaa. Toinen hyvä idea on kattaa arkiruokakin kauniisiin kattauksiin, sillä visuaalisuus lisää ruuasta nauttimista. Kokeile vaikka upea iittala astiasto arkikattauksiesi koristeeksi!

Unten maille ajoissa

Uni on toinen avaintekijä jaksamisessa, joka kuitenkin helposti unohtuu arjen kiireissä. Nukkumaan kannattaa mennä hyvissä ajoin ja rauhoittaa ilta rentoutumiselle jo paria tuntia ennen nukahtamista. Kokeile sulkea älylaitteet ja televisio ja keittää kuppi teetä. Kun rakennat itsellesi rauhoittavan iltarutiinin, on helppo rauhoittua päivän touhuista unille.

Liikunnan iloa arkeen

Liikunta on hyvinvointiamme tukeva tekijä, joka vaikuttaa huomattavasti myös uneen ja ruokarytmin säilymiseen. Liikunta on helppo aloittaa ihan vain päivittäisillä kävelylenkeillä, jolloin kehosi tottuu kevyeeseen, säännölliseen liikkeeseen. Kun olet saanut peruskestävyyttä, voit kokeilla erilaisia lajeja tai koota vaikkapa jalkapallojoukkueen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *