Etsi inspiraatiota julkisista tiloista

Taiteilijana sinulle on varmasti tuttu sellainen tilanne, kun tuntuu, että inspiraatio ei vain ota löytyäkseen tutuissa kotioloissa. Silloin kannattaakin suunnata niin sanotusti merta edemmäs kalaan: lähde etsimään inspiraatiota julkisista tiloista tavallisten ihmisten arjen keskeltä! Usein lähiympäristömme käy meille nopeasti tutuksi emmekä enää osaa katsoa sitä samoin silmin, kuin uutta ympäristöä ja uusia tilanteita. Tässä artikkelissa jaamme viisi parasta vinkkiä inspiraation bongaamiseen kaupungin sykkeestä.

Metrotunnelin karu kauneus lumoaa

Jos työkalunasi toimii kamera, on metroasemien realistinen miljöö kuin sinulle luotu. Jos olet ansioitunut henkilökuvaajana, on kaupungin kiireinen liitoskohta, metroasema, kuin tehty sinun tarpeisiisi. Pysäytä kiireiset kaupunkilaiset ja pyydä heiltä hetki aikaa taiteelle. Usein ihmiset arvostavat sitä, kun joku haluaa kuvata juuri heitä. Myös graffitit ovat tuttu näky metrotunneleissa ja kertovat kaupunkilaisten salaisesta mielenmaisemasta.

Mielikuvitus liitää arkkitehtuurisesti merkittävissä kohteissa

Jos työkalunasi toimii kynä ja mielikuvitus, ovat vanhat, goottilaishenkiset rakennukset juuri sinun paikkasi työstää uusinta romaaniasi. Moni hotelli Helsingissä sijaitsee upeissa 1800-luvun arvokortteleissa, esimerkiksi hotel Fabian on hyvä kohde. Voit tutustua hotellin tarjontaan osoitteessa hotelfabian.com. Anna kynän kuljettaa sinut menneeseen maailmaa porvareiden, talonpoikien ja papiston maailmaan ja kirjoita menestyksekäs historiallinen romaani, jota lukijat rakastavat!

Sivellin laulamaan meren äärellä

Todellinen taiteilija ottaa maalauspohjansa, siveltimensä ja huolella valikoidut akryylimaalit mukaansa ja suunta kohti meren rantaa. Pystytä maalausteline luodolle, luo katseesi horisonttiin ja anna palaa. Luonto rauhoittaa mieltä ja vie ajatuksesi arjen tuolle puolen. Lokkien kirkunan siivittämänä maalaat elämäsi taulun.

Näillä vinkeillä saat varmasti inspiraatiosi taas kukoistamaan ja taiteelliset kykysi taas täyteen potentiaaliin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *