Luovat illallisjuhlat ystäville

Syksy on aikaa pyyhkiä pölyt studiolta tai ateljeelta, kutsua ystävät koolle ja valmistaa yhdessä herkullinen illallinen. Kun illat pimenevät, on tärkeää muistaa pitää huolta omasta jaksamisesta ja pitää yllä sosiaalisia suhteita. Ystäväsi arvostavat myös paljon elettäisi, jos kutsut heitä kylään kerralla isomman joukon ja hostaat ikimuistoiset juhlat! Tässä postauksessa jaan joitakin vinkkejä siihen, miten saat järjestettyä parhaat ja luovimmat juhlat ystävillesi herkullisen ruuan merkeissä.

Kun alat suunnittelemaan illanviettoa, kannattaa tarkistaa ystävien allergiat ja erikoisruokavaliot. Jos joukossa on paljon kasvissyöjiä, voi olla helpompaa tehdä koko porukalle maistuvaa kasvis- tai vegaaniruokaa kuin lähteä taiteilemaan useiden eri ruokalajien kanssa. Syksyllä kannattaa ehdottomasti suosia kausituotteita, etenkin kotimaisia juureksia, jotka ovat syksyllä parhaimmillaan. Mitäpä, jos jokainen ystäväsi toisi suosikkijuureksensa mukanaan ja valmistaisitte niistä sosekeiton? Iso painekattila on hyvä työkalu, kun valmistaa ruokaa isommalle joukolle.

Illallisjuhlissa myös muut aistit pääsevät käyttöön kuin makuaisti. Voit sekoittaa keittoon tulevat mausteet vieraiden edessä: kestävä mortteli jauhaa uniikit maustesekoitukset nopeasti ja luomoava tuoksu leviää huoneeseen. Kokeile vaikkapa anista, rosmariinia ja timjamia! Maku- ja hajuaistin lisäksi näköaisti saa ärsykkeitä esimerkiksi jos vedät vieraillesi taidetyöpajan. Jokainen voi tuoda mukanaan oman suosikkivälineensä, joiden avulla luotte yhdessä kollektiivisen taideteoksen, jossa yhdistyy jokaisen vieraan kädenjälki. Tämä teos on varmasti tärkeä muisto illasta.

Toivottavasti näiden vinkkien avulla saat luotua ikimuistoisen illan sinulle ja kaikille vieraillesi. Luovista illallisjuhlista voi helposti tehdä ystäväporukan perinteen, jos jokainen ottaa vuorollaan tavaksi järjestää juhlat tahollaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *