Taidebrunssi kerää ystävät koolle

Elämä on välillä kiireistä. Arki pyörii omalla painollaan kodin, työn ja harrastusten keskellä ja kalenteri tuntuu täyttyvän kuin itsestään. Taiteilijalle tällainen elämä voi tuntua kuluttavalta, sillä aikaa luovalle ajattelulle ja luomiselle täytyy varata siinä missä muullekin ajanvietteelle. Usein luova toiminta kuitenkin unohtuu silloin, kun on kiire ja elämä täyttyy kadonneista kurahaalareista. Siksi olisi ehdottoman tärkeää silloin tällöin raivata kalenterista vaikkapa puolikas päivää ja rauhoittua taiteen äärelle. Jos yhdistät taiteeseen vielä ruoan ja ystävät, olet askeleen lähempänä täydellistä sunnuntaiaamun viettotapaa, taidebrunssia!

Taidebrunssin voi järjestää kotonaan, galleriassa tai vaikkapa taidemuseon kahvilassa! Kotona brunssi syntyy helposti, kun jokainen vieras tuo oman bravuuriannoksensa mukanaan muille tarjottavaksi. Kata suureen brunssipöytään myös iso läjä taidetarvikkeita, erilaisia välineitä, joilla voi ruokailun ja yhteisen seurustelun ohessa myös vapauttaa luovuutensa uusilla tavoilla.

Jos sinulla tai tuttavallasi on oma taidegalleria, voi brunssin järjestää myös gallerian tiloissa. Järjestä galleriassa aamupäivällä yksityistilaisuus, hanki brunssin tarjoilut pitopalvelusta tai tilaa annoksia aamiaisravintolasta. Voit järjestä ohjelmanumeroksi vaikkapa asetelmamaalausta tai muita luovaan ajatteluun ohjaavia tehtäviä, joita on mukava tehdä yhdessä ystävien kesken.

Taidemuseossa voi myös viettää taidebrunssia, jos galleriaa ei ole käytettävissä ja esimerkiksi kerrostaloasuntoon ei mahdu kattamaan suurta brunssia kaikille ystäville. Silloin kannattaa kääntää katse kaupungin taidemuseoiden suuntaan! Kaupungista löytyy varmasti museo, jonka museokahvila tarjoilee herkullista aamiaista. Voitte tehdä ensin kierroksen taidetta ihaillen ja istahtaa sitten aamiaiselle pitkän kaavan kautta. Entä, jos jokainen osallistuja maalaisi oman versionsa jostakin museon taulusta ja brunssilla keskustelette teitä puhututtaneista teoksista? Keskustelu taiteesta on aina piristävää ja lisää luovuutta tavallisen arjen keskelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *