Muotokuvien kuvaaminen

Muotokuvien ottaminen on hyvin suosittua ja nykyisin niitä otetaan huomattavan paljon. Muotokuvat voivat olla myös taiteellisia ja sitä varten niiden ottamisesta kannattaa tietää jotain. Muotokuva ei aina synny pelkästään laukaisinta painamalla vaan on hyvä tietää muutamia perussääntöjä, joiden avulla muotokuvia voi ottaa paremmin. Muotokuvaajan tulee tietää yhtä ja toista kuvaamisesta ja kerromme tässä, millä tavalla se onnistuu sinulta.

Muotokuvaus on kiinnostava genre ja moni on halukas oppimaan sitä. Tarvitset myös laadukkaat välineet, joiden avulla kuvaaminen onnistuu. Klikkaa tästä ja löydä itsellesi kunnon kuvaustyökalu. Kun olet saanut itsellesi laitteet ja jalustan, johon asennat kameran voit aloittaa kuvaamisen. Muotokuvaa varten tarvitset mallin ja kuvaus tilannetta varten kannattaa valmistautua. Tilanne on oltava riittävän vapautunut, jotta kuvaus onnistuu.

Aloittaaksesi kuvaamisen on kamera säädettävä sopiviin asetuksiin. Asetukset kannattaa myös tarkistaa ennen jokaista kuvaus kertaa. Silloin säätyy pettymykseltä, jos jonkin muun kuvauskeikan asetukset ovat jääneet kameraan. Valitse kameraasi sopiva aukkoarvo. Muotokuvassa halutaan erottaa kuvattu taustasta. Tämä onnistuu käyttämällä mahdollisimman suurta himmenninaukkoa. Kuvien jälkikäsittelyä varten on myös kannattavaa ottaa järjestelmäkameralla raakakuvia valmiiden pakattujen tiedostojen sijaan.

Muotokuviin kannattaa myös valita oikeanlainen objektiivi. Muotokuvissa yleisimmin käytettävät objektiivit ovat 85-100 mm polttovälillä olevat objektiivit. Nämä toimivat parhaiten lähietäisyydellä, jossa myös muotokuvat otetaan. Muotokuvassa on myös tärkeää tarkentaa kuva oikein. Huomioi myös valotusaika, joka kannattaa tarkistaa kameran asetuksista sopivaksi. Tarkennuksen tulee olla täsmällinen muotokuvan kohteen mukaan. Henkilön silmät tulee näyttää teräviltä, jotta kuva onnistuu. Liian heikosti tarkennettu kuva ei tuo muotokuvaa esille oikein. Kun kuvat on saatu otettua voi siirtyä työstämään niitä kuvankäsittelyohjelman avulla. Raakakuvien säätäminen kuvankäsittelyohjelmalla antaa tärkeän loppusilauksen muotokuvaan ja korostaa sitä tarvittavalla tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *