Edullinen taide on jokaisen ulottuvilla

Taide eri muodoissaan voi tuoda monenlaista hyvää elämään. Se ilahduttaa ja rentouttaa, ja omaa esteettistä silmää tai korvaa erityisen paljon miellyttävä teos vapauttaa elimistössä mielihyvähormoneja, mikä taas vaikuttaa myönteisesti terveyteen ja koko kehon yleiseen hyvinvointiin. Kalleimmillaan taideteokset voivat maksaa jopa miljoonia, mutta taiteen ei silti tarvitse olla kallista voidakseen olla onnistunutta ja taitavaa. Erilaiset kodin ulkopuolella nautittavat taide-elämykset, kuten teatteriesitykset, konsertit tai näyttelyt piristävät ja herättävät tunteita, eikä yksittäinen pääsylippu tapahtumaan yleensä ole kohtuuttoman kallis. Taiteen ystävän kannattaa hyödyntää lisäksi katutaide, ympäristöteokset, ulkoilmakonsertit ja muut vastaavat maksuttomat tilaisuudet, joita myös järjestetään runsaasti ympäri kaupunkia.

Kotiin hankittu taide tuo pitkäaikaista mielihyvää

Moni haluaa pienten hetkien sijaan nauttia taiteesta myös pitempään, ja päätyy hankkimaan jonkin erityisen mieleisen taideteoksen omaksi kotiin. Joka päivä arjessa mukana oleva taulu, astia tai muu taide-esine ilahduttaa ja tuo mielihyvää aina, kun katse osuu hivelemään taulun kauniita värejä, tai kun muuhun sisustukseen istuvan teoksen sävymaailma kertautuu kauniisti sitä ympäröivän tilan huonekaluissa ja tekstiileissä. Elinympäristön estetiikan merkitystä ei pitäisi koskaan väheksyä, ja jokaisen kannattaakin kiinnittää asiaan ainakin jonkin verran huomiota.

Taideteoksia ei kuitenkaan olen pakko ostaa omaksi, vaan taidelainaamoista voi myös vuokrata haluamansa teoksen. Näin taideharrastuksen alkuun pääsee pienemmänkin pääoman turvin, ja kyllästymisen tai vaihtelunhalun iskiessä teos on helppo palauttaa tai vaihtaa toiseen. Tauluja ja muuta taidetta voi myös kierrättää esimerkiksi tuttavapiirissä, tai Facebookin kaupunginosaryhmissä. Näin myös kynnys taiteen hankkimiseen madaltuu, kun kyseessä ei ole koko loppuelämäksi tarkoitettu, suurempi investointi.

Edulliset julisteet tuovat ryhtiä tilaan

Julisteet ovat helppo ja edullinen tapa tuoda taidetta kotiin, ja kehystettyinä ne ovat todella siistin ja ryhdikkään näköisiä. Erilaisia julisteita on saatavilla esimerkiksi kirjakaupoissa ja suurissa tavarataloissa, mutta etenkin netin verkkokauppojen valikoimat ovat lähes rajattomat. Joissakin nettipalveluissa oman julisteensa voi myös suunnitella itse, jolloin lopputulos on varmasti juuri omaan makuun sopiva. Taideharrastuksen aloittamista ei siis kannata lykätä taloudellisten syiden takia, sillä alkuun pääsee budjetin koosta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *