Sisusta kotisi – inspiroidu ympäristöstäsi

Koti on paikka, jossa vietämme reippaan osan siitä ajasta, kun olemme valveilla. Kodin tunnelma ja viihtyisyys ympäröi ja vaikuttaa meihin niin rentoutuessa työpäivän päätteeksi tai kodin askareita puuhaillessa. Siksi onkin tärkeää, että koti on meidän näköisemme paikka.

On mahdotonta rentoutua tai nauttia sisustuksesta, jos koti on kuin pommin jäljiltä. Siksi inspiroivan ympäristön rakentaminen kannattaa aloittaa siivouksella. Järjestä lojumaan jääneet vaatteet, siivoa keittiö, pyyhi pölyt ja jos innostut, siivoa myös kaapit ja komerot. Ylläpitosiivouskin on tärkeää, ettei kaaos valtaa vaivalla järjestettyä kotiasi. Palkitse itsesi urakan päätteeksi vaikka hieronnalla tai lasillisella kuohuvaa!

Paljon vaikuttaa myös se, millaisia kuvia näet arjessasi. Jos olet eläinrakas ja sinulla on lemmikkejä, voit kehystää kuvia karvaisista perheenjäsenistäsi. Voit jopa tilata maalauksen lemmikistäsi! Jos rakastat matkustelua, silloin seinälle kannattaa hankkia näyttävä maailman kartta juliste, johon voit merkitä nuppineuloilla jo kiertämäsi maat ja ne kohteet, joihin sydämesi halajaa. Taiteilijana haluat tietenkin myös päästä esittelemään omaa taidettasi. Teokset kannattaa kehystää siten, että kehys tulee samaa muotokieltä kuin teos. Kehyksiä löydät kehysliikkeistä ja vaikka kirpputorilta!

Tuomalla luonnon kotiisi saat uusia virikkeitä ympärillesi. Leikkokukat, viherkasvit tai kuivakukat antavat uutta ilmettä kodillesi ja rauhoittavat sinua. Viherkasvit myös puhdistavat sisäilmaa, joten niillä on myös käytännöllistä hyötyä esteettisen lisäksi. Yksi hyvä idea on hankkia viherseinä, jossa seinälle ripustettuihin istutusruukkuihin istutetaan erilaisia viherkasvia ja sammalia. Viherseinä tuo myös toimistoihin usein kaivattua luonnonläheisyyttä ja pehmeyttä.

Kodin sisustuksessa kannattaa siis rohkeasti kokeilla uutta, kunhan kuuntelet omaa vaistoasi ja makuasi. Trendikkäiden villitysten sijaan kannattaa hankkia kodin sisustusesineet sillä perusteella, että ne ilahduttavat sinua itseäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *