Ota aikaa itsellesi ja rentoudu nauttien keväästä

Moni on ollut stressaantunut Koronan ja siihen liittyvien erilaisten ongelmien takia ja tarvitseekin omaa aikaa, rennosti viettäen, rauhallisesti rentoutuen. Rentoutuminen on tärkeää joko ylikuormittumisen välttämiseksi tai siitä toipumiseksi. Ylikuormittuminen on aivojen kannalta todella huono asia ja voi haitata jaksamista ja keskittymistä todella pitkään kuormittavan toiminnan jälkeenkin. Tästä syystä palautuminen pidemmän ajan kanssa on todella tärkeää.

Kuitenkaan omaa aikaa ei usein osata tai uskalleta ottaa, vaikka siihen olisi todellinen tarve. Osaksi se saattaa johtua arvostuksen puutteesta, ei vain koeta oman ajan olevan niin tarpeellista, kuin se todellisuudessa onkaan. Kannattaakin rohkeasti arvostaa omaa hengähdys hetkeä, jonka ansiosta luultavasti voit paljon paremmin.

Nauti lämmintä juomaa luontoa ja taidetta ajatellen

Ulkona ollessa kylmä kannattaa juoda kuumaa juomaa ja lämmitellä. Tehokas vedenkeitin on hyvä apu kuuman veden keittämisessä. Tee, kuuma mehu tai glögi on loistava lämmike. Kuumaa juomaa varten on hyvä olla laadukkaat, esimerkiksi Iittala kahvikupit, jotta juoma pysyy hyvin kupissa.

Kuuman juoman kanssa on hyvä pysähtyä miettimään itselle mieluisia asioita ja sitä, kuinka arjen kiireydestä olisi mahdollista päästä irti. Taide on hyvä keino pysähtyä miettimään asioita ja hengähtää hetken. Taiteen avulla voit irrottaa ajatuksesi muusta sekamelskasta ja paneutua vain ja ainoastaan yhteen asiaan, omaan hyvinvointiisi.

Ottamalla rauhallisen hetken taiteen ääressä, voit keskittyä miettimään mikä on tärkeintä elämässä ja mitä haluat elämälläsi tehdä. Taidetta katsellessa, kuunnellessa ja kokiessa voit keskittyä vain olemaan ja rentoutumaan. Näin hengähdyshetkesi antaa maksimaalisen rentoutumisen ja voit laittaa silmät kiinni, miettien taiteen erinomaisuutta, lempikohtiasi ja mikä tuo sinulle eniten sisäistä voimaa ja energiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *