Ota aikaa itsellesi, jottet polta itseäsi loppuun

Nykyään kun elämä on muuttunut jatkuvasti kiireisemmäksi ja hektisemmäksi, myös mielenterveysongelmat ja uupumiset ovat lisääntyneet valtavasti. Varsinkin luovien töiden työntekijöillä on suuri riski sairastua masennukseen tai uupumukseen ja tästä syystä onkin ensiarvoisen tärkeää muistaa ottaa aikaa itselleen ja levätä mahdollisimman hyvin aina tarpeen tullen.

Nykyajan jatkuvat keskeytykset, kuten viestit, puhelut, taustahäly, erilaisten sovellusten ilmoitusäänet ja varsinkin mainokset aiheuttavat aivoille sekamelskan, jonka takia elimistö kuormittuu valtavasti, koska aivot eivät osaa päättää mitä todellisuudessa kannattaisi tehdä ja aivot pyrkivät käytännössä uuteen suuntaan aina uuden virikkeen huomatessaan.

Vietä vapaapäiväsi oikeasti vapaalla

Vapaapäivät eivät suotta ole vapaapäiviä, vaan tarkoituksenmukaisesti juurikin lepopäiviä, joiden aiempi tarkoitus on ollut levätä. Nykyään kun ihmiset ovat jatkuvasti tavoitettavissa, tämä alkuperäinen tarkoitus ei toteudu.

Vapaapäivät ovatkin oikeasti tärkeitä jaksamisen kannalta ja tuovat kaivattua taukoa jatkuvaan puurtamiseen ja ne kannattaakin ottaa tosissaan, eikä vain ajatella, että kerkeäähän sitä myöhemminkin levätä.

Tee itsellesi ravitseva aamiainen, jotta jaksat

Aamiainen on isossa roolissa päivän onnistumista ja sen takia aamiaiseen kannattaakin panostaa mahdollisuuksien mukaan kunnolla. Aamiainen kannattaa olla ravitseva, monipuolinen ja tarpeeksi täyttävä, muttei liian raskas, jotta päiväsi lähtee hyvin käyntiin.

Aamiaisen kannattaa olla selkeä, yksinkertainen ja helppo, jotta itse aamiaisen valmisteleminen ei käy liian stressaavaksi. Fiskars saksien avulla saat ruokapaketit helposti auki ja voit alottaa ruokailun helpommin.

OBH Nordica vedenkeittimen avulla saat nopeasti ja helposti kuumaa vettä lämmintä ja herkullista teetä varten. Tee onkin hyvä keino rentoutua aamiaisen lisäksi myös esimerkiksi tauoilla ja iltapalalla. Jos koet että tee auttaa nukkumaan tai nukahtamaan paremmin, iltatee onkin hyvä lisä iltapalalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *