Hyödynnä kotiseutusi luonnonmarjat ruoanlaitossa ja leivonnassa

Luonnonmarjat kannattaa ehdottomasti käyttää mahdollisuuksien mukaan hyödyksi leivonnassa.           Marjojen kerääminen itse on monille lempiharrastus eikä syystä. Luonnossa liikkuminen ja marjat talteen keräen on mitä parasta hyötyliikuntaa kotiseutuja kierrellen. Luonnon rauhassa kierteleminen on hyvä keino lievittää stressiä ja keräämällä itse omat marjasi saat säästettyä rahaa helposti. Osa marjoista on hyvinkin arvokkaita ja ne kannattaakin kerätä talteen. Marjat kuitenkin ovat todella terveellisiä ja ennenkaikkea herkullisia!

Marjat ovat monikäyttöisiä ja suhteellisen helppo raaka-aine hyödyntää. Internetistä löytyy valtava määrä erilaisia reseptejä ja löydätkin helposti juuri sinun lempimarjojasi hyödyntäviä reseptejä aivan varmasti. Kannattaa myös käydä tutkimassa kauppojen pakastealtaita. Nykyään on ilmestynyt valtava määrä erilaisia helppoja, esimerkiksi juuri leivontaa varten olevia valmispakasteita. Tarjolla on esimerkiksi pakastekirsikoita, joissa ei ole kantaa tai kiveä, jolloinka voit hyödyntää ne helposti, lisäämällä ne suoraan ruoan sekaan.

Helpota valmistusta oikeilla tarvikkeilla

Leivontaan kannattaa varata hyvät välineet, jotta onnistut varmasti. Hyvälaatuisilla välineillä saat mitattua ja punnittua, leikattua ja levitettyä onnistuneesti jokaisen työvaiheen lävitse. Esimerkiksi kotimaiset Iittala ja Hackmann valmistavat laadukkaita välineitä, jotka helpottavat paljon leipomista. Näiden tuotteiden avulla onnistut varmasti. Pidemmässä juoksussa laadukkaat ja monikäyttöiset välineet säästävät rahaa, kun et joudu hankkimaan uusia niin usein.

Kodin hyvät pienet arjen helpottajat, kuten vohvelirauta ja voileipägrilli ovat todella käteviä välineitä pienten lämpimien herkkujen valmistuksessa. Lämpimät voileivät ovat varmasti tunnetuimpia, mutta niiden lisäksi on mahdollista valmistaa lukematon määrä erilaisia herkkuja. Vohveliraudalla saat helposti valmistettua pieniä makeita marjaherkkuja omasta taikinasta. Voit tehdä taikinan lähes millä tahansa ohjeella ja muokata sitä haluamallasi tavalla. Voit laittaa valmiin lopputuloksen sisään haluamasi marjat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *