Taidetta kuin taiteillen

Helsinki on taiteesta pitävien aarreaitta. Museoita ja taidegallerioita löytyy mitä mielenkiintoisimpien aihealueiden ääreltä, usein vaihtuvin, monipuolisin näyttelyin. Varsinkin tunnettujen kotimaisten taidemaalareiden, kuten Akseli Gallen-Kallela, Helena Schjerfbec ja Tove Jansson teoksia on usein mahdollista päästä ihailemaan Helsingin museoissa ja vaihtelevien, sekä lainattujen, muualta kiertävien teosten avulla välillä laajemmalla valikoimalla nähtävillä. Myös teoksia, jotka yleensä piilottelevat yksityisten ihmisten kokoelmissa, saadaan välillä lainattua merkittäviin näyttelyihin. Joihinkin Helsingin taidemuseoihin on mahdollista päästä Museokortilla tai pienellä sisäänpääsymaksulla, joten taiteesta nauttiminen ei ole kallista!

Veistosten kiehtovat ulottuvuudet 

Taulujen lisäksi taidegallerioiden näyttelyissä on usein kuvanveistäjien tekemiä taideteoksia, joiden ihmeellinen maailma saa välillä katsojan hämmennyksen valtaan. Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä on tuottanut valtavan määrän tauluja ja veistoksia, joista usein vain pieni osa saadaan esille. Kuvanveistäjien teoksia näkyy myös Helsingin katukuvassa, kuten esimerkiksi Felix Nylundin suunnittelema Kolmen Sepän Patsas Stockmannin pääsisäänkäynnin vieressä, tai Ruoholahdessa oleva kuvanveistäjä Martti Aihan Alkon 60-vuotisjuhlia varten suunnitteleva massiivinen ”Rumba”. Ulkona kierrellessä taiteesta nauttiminen on ilmaista ja mikä parasta, kohteiden välillä kulkeminen on hyvää hyötyliikuntaa!

Kotigalleria vai uniikki sisustuselementti?

Taidenäyttelyistä on usein myös mahdollista ostaa teoksia itselleen sisustuselementeiksi. Jos kuitenkin taulut tuntuvat hinnaltaan liian kalliita tai ei välttämättä halua ostaa teoksia omaksi, on mahdollista myös vuokrata taidetta joko suoraan sitä tarjoavilta gellerioilta, tai taidevuokraamoilta. Laina-aika on yleensä sovittavissa, mutta vuokraajat suosivat pidempiä, yli vuoden kestäviä vuokra-aikoja. Jos teokseen tykästyy tarpeeksi, ei hätää, koska osa taidevuokraamoista tarjoaa myös mahdollisuutta lunastaa vuokralla oleva teos omaksi vuokra-ajan päätteeksi. Tätä mahdollisuutta käytetään enenevissä määrin ja taidelainaamot ovatkin löytäneet paikkansa myös Suomessa, kuin maailmalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *