Miten ostaa kuvataidetta

Taiteen ostaminen kuulostaa jotenkin haasteelliselta ja vaikealta mutta todellisuudessa se ei ole sitä. Taiteen ostaminen on todella helppoa ja se ei vaadi sen suurempia tietoja, ehkä ainoastaan hieman rahaa pankkitilillä. Onko jotain mitä sitten kannattaa ottaa huomioon, kun ostaa taidetta? Kyllä, lue seuraavasta vinkit taiteen ostoon.

Taidetta on saatavilla monista eri paikoista. Sitä voi löytää kirpputoreilta, antikvariaateista, katu myyjiltä tai näyttelyistä ja teosmyynti tapahtumista. Saatavilla on siis paljon taidetta mutta pääasia kuitenkin on, että taide miellyttää ostajan silmää. Jos olet löytänyt sopivan teoksen, josta pidät ja joka sopii kukkarollesi, voit huoletta ostaa sen. Kun ostat taidetta näyttelyssä, on hyvä varmistaa, että teos on myynnissä ja vielä saatavilla. Voit olla heti yhteydessä henkilökuntaan ja hankkia sitä kautta teoksen itsellesi. Varaa boutique hotelli Helsingistä ja etsi näyttely, josta voit ostaa taidetta.

Eri teoksissa voi olla erilaisia merkintöjä ja esimerkiksi grafiikka teoksissa voi olla editio numeroita, jotka kertovat montako samanlaista teosta on tuotettu. Kun olet tekemässä ostosta, on hyvä varmistaa, että saat ostoksistasi kuitin ja selkeän kuvauksen, mikä teos on ostettu. Tämä kuitti on hyvä säilyttää, jos myöhemmin haluaa myydä teoksen ja ostaja haluaa todisteita omistuksesta.

Taiteen ostaminen on myös kannattavaa ja yleensä se on hyvä sijoitus. Taiteen hinta ei varsinaisesti laske vaan ajan mittaan nousee tai voi taiteilijan tullessa kuuluisaksi,  olla todella hyväkin sijoitus. Taide kuitenkin säilyttää hyvin arvonsa ja se on hieman kuten design esineetkin, jotka säilyttävät pitkällä aikavälillä arvonsa. Sen lisäksi, että taide on hyvä sijoitus on se myös psykologisesti hyvä asia ja taide voi parantaa mieltä ja taiteen katselu lievittää myös stressiä. Tämän takia myös omassa kodissa kannattaa säilyttää taidetta, kunhan vain varmistaa, että olosuhteet ovat suotuisat taiteen säilytykselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *