Aloita aamusi luovalla tavalla

Luovaa työtä tekevät ihmiset tietävät, ettei luovuus synny pakottamalla. Luovuus on mielentila, jonka voi saavuttaa, kun ympäristö on sopiva ja mieli vastaanottavainen ja avoin. Luovuuttaan voi koettaa ruokkia erilaisilla tavoilla jo heti aamusta, jolloin edessä voi hyvällä tuurilla olla toimelias päivä täynnä luovaa ajattelua ja tuloksia. Tässä postauksessa annamme vinkkejä siihen, miten voit tuoda aamuusi luovuutta tukevia elementtejä.

Aamu kannattaa aloittaa kehon lempeällä herättelyllä jo vielä sängyssä maatessa. Pyörittele pehmeästi kädet, jalat ja pää ja anna hengityksellä tilaa lihaksille. Tällä tavalla saat kehosi lempeästi hereille ja veren kiertämään pitkän paikallaan olon jälkeen. Venyttelyn jälkeen on hyvä juoda lasi haaleaa vettä, joka saa elimistösi taas jalkeille.

Aamiainen on tärkeä osa luovuuden lempeää herättelyä aamuisin. Panosta aamuihisi ja hanki teräksinen painekattila (esimerkiksi verkkokaupasta https://www.makujakauppa.fi/) jonka avulla saat loihdittua pehmeän puuron kaurasta, ohrasta tai rukiista. Lempeän aamupuuron kaveriksi sopii itse tehty omenahillo ja pitkään haudutettu tee. Valitse juuri sinun aamuusi sopiva teemaku käyttämällä kaikkia aistejasi.

Aamiaisen jälkeen on aika ryhtyä toden teolla herättelemään luovuutta kirjoittamalla aamusivuja. Aamusivuilla tarkoitetaan pidäkkeetöntä kirjoittamista vaikkapa sivun tai kahdenkymmenen minuutin verran joka aamu. Tekstiä ei ole tarkoitettu kenenkään luettavaksi, joten sen voi aivan hyvin poistaa tai paperin heittää roskiin, kun työ on tehty. Aamusivut avaavat luovuutesi ja vapauttavat ajatuksesi luovaan toimintaan. Nyt olet valmis tarttumaan kynään, siveltimeen, ompeluvälineisiin tai mikä ikinä oma luova työvälineesi sitten onkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *