Vinkkejä taiteesi tunnettuuden lisäämiseksi

Jotkut taiteilijat ovat sinut sen tosiasian kanssa, että suuri yleisö ei tule koskaan näkemään heidän teoksiaan, mutta toiset joko haaveilevat suuremmasta suosiosta tai pyrkivät siihen aktiivisesti erinäisin keinoin. Mihin joukkoon sinä kuulut? On myös olemassa heitä, jotka yksinkertaisesti nauttivat taiteen tekemisestä ilman sen kummempia haaveita sen avulla rikastumisesta, mutta he haluavat silti esitellä töitään ja vaihtaa ajatuksia taiteesta. Tällaiset henkilöt omistavat usein jonkin sosiaalisen median tilin, jolle he lisäävät kuvia töistään ja keskustelevat palvelun muiden käyttäjien kanssa. Sosiaalinen media onkin yksi tämän päivän parhaista keinoista hankkia tunnettuutta taiteilijana myös siinä tapauksessa, että rakkaasta harrastuksesta haluaisi ansaita vielä jonakin päivänä elannon. Miten sitten sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää ja mitä muita keinoja on hankkia taiteelleen tunnettuutta? Jatka lukemista saadaksesi selville!

Hyödynnä sosiaalisen median voimaa

Piditpä ajatuksesta tai et, sosiaalisella medialla on tänä päivänä melkoisesti vaikutusvaltaa. Suurin osa taiteilijoista käyttää ainakin yhtä sosiaalisen median kanavista esitelläkseen töitään suurelle yleisölle. Instagram on monen taiteilijan valinta, sillä luomalla tilin yhteen maailman suosituimmista kuvien jakopalveluista, he saavat teoksensa potentiaalisesti miljoonien ihmisten näkyville. Sosiaalisissa verkostoissa menestyminen vaatii kuitenkin paljon muutakin kuin aktiivista profiilin päivittämistä uusilla teoksilla, sillä kilpailu esimerkiksi Instagramissa seuraajista, tykkäyksistä ja kommenteista on todella kovaa. Palvelussa menestyminen vaatii siis jonkin verran pohjatyötä hashtageihin, algoritmeihin ja päivitysajankohtiin liittyen. Sosiaalisissa verkostoissa on kuitenkin parasta pysyä mahdollisimman omana itsenään ja pyrkiä luomaan oman kuvatilin ympärille taiteestasi aidosti kiinnostuneiden seuraajien yhteisö. Seuraajia ei kannata hankkia vippaskonstein, sillä yli satatuhattakin seuraajaa ei merkitse mitään, jos he eivät todellisuudessa välitä lainkaan profiilisi sisällöstä.

Pidä taidenäyttely kotonasi

Aloittelevilla taiteilijoilla ei ole usein mahdollisuutta järjestää taidenäyttelyä jossakin tunnetussa galleriassa, joten ajatus oman näyttelyn järjestämisestä saattaa tuntua epärealistiselta haaveelta ennen suuremman tunnettuuden saavuttamista. Mikään ei kuitenkaan estä järjestämästä näyttelyä yksityisissä tiloissa, jonne voit kutsua haluamasi henkilöt paikan päälle töitäsi ihailemaan. Voit myös ilmoittaa tapahtumasta omalla sosiaalisen median tililläsi, jotta taiteestasi kiinnostuneet pääsevät henkilökohtaisesti tapaamaan sinua ja tutustumaan uusimpiin töihisi. Yksityisen näyttelyn järjestäminen on hyvä idea myös siinä mielessä, että sinun ei tarvitse kuunnella kenenkään muun mielipiteitä siitä, miten teoksesi esille asettelet – olet vapaa tekemään kaiken alusta loppuun aivan oman mielesi mukaan. Näyttely kuin näyttely on taiteilijalle merkittävä tapahtuma, sillä se on tilaisuus verkostoitua, mikä on taidemaailmassa menestymisen kannalta erityisen tärkeää. Järjestä siis rohkeasti oma pieni näyttelysi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *