Taiteen ajatellaan usein olevan jotakin kaukana arkitodellisuudesta olevaa, museoihin ja gallerioihin säilöttyä korkeakulttuuria. Totuus on kuitenkin kaukana tästä ajatuksesta, sillä taidetta on kaikkialla ympärillämme. Usein emme edes huomaa taidetta ympärillämme, niin yleistä se on. Etenkin nykytaide on hämärtänyt rajoja sen välillä, mitä taiteena nähdään: moni on varmaan nähnyt kuvan taidegalleriassa esille olleesta pisuaarista, joka hämmensi aikalaisyleisöä 1900-luvun alussa? Teos on nimeltään Suihkulähde ja sen on tehnyt Marcel Duchamp. Duchamp herätti aikansa taiteentuntijoita tutkimaan uudelleen taiteen rajoja ja merkityksiä: Duchampin jalanjäljissä voimme ryhtyä tarkastelemaan meitä ympäröiviä kodin käyttöesineitä uusin silmin.
Keittiö on kohde, jossa huolella muotoilut mutta arkiset esineet ympäröivät meitä. Siksi keittiö onkin oikea paikka lähteä tutkimaan arkista taidetta ja ehkä jopa tekemään sitä. Savityöpajoissa pääsee upottamaan kätensä saveen ja muotoilemaan erilaisia astioita, kuppeja ja kulhoja, jotka saa heti kotiin käyttöön. Savesta voi muotoilla vaikkapa juuri omiin kahvi- tai teetottumuksiin sopivan kokoisen mukin tai kastelukannun, jonka kaatonokka on mielenkiintoisen muotoinen. Kestävä leikkuulauta on erinomainen pohja lähteä taiteilemaan erilaisilla materiaaleilla. Puiseen leikkuulautaan voi polttaa tai kaivertaa vaikkapa haluamansa maisemakuvan tai mietelauseen.
Vaatteiden avulla voi myös helposti ilmaista omaa luovuuttaan ja erilaisia taidesuuntauksia. Värejä, materiaaleja ja eri aikakausien vaatteita sekoittamalla saa mielenkiintoisia asuja, jotka kiinnittävät vastaantulijoiden huomion ja saavat pohtimaan, mitä asulla on ajettu takaa. Vaikka vaatteiden takana ei sen suurempaa visiota tai aatetta olisikaan, on pukeutuminen silti mukava ja helppo tapa lähteä tuomaan esille omia taiteellisia ambitioitaan. Erikoisia ja uniikkeja vaatteita löytää usein kirpputoreilta tai second hand -putiikeista.