Uncategorized

Syvenny pääsiäiskoristeiden askarteluun

Oletko jo huomannut joitakin kevään ensimerkkejä? Päivät pitenevät ja lämpenevät hurjaa vauhtia, kevätpurot solisevat ja puiden oksille ilmestyy päivä päivältä enemmän pieniä vihreitä versoja. Kevään tulo merkitsee myös sitä, että pian on taas aika juhlia pääsiäistä, jonka ajankohta sijoittuu huhtikuun puoleenväliin. Juhlassa on kyse Jeesuksen ylösnousemuksesta, mutta myös luonnon heräämisestä henkiin pitkän ja pimeän talven jälkeen. Suomessa pääsiäiseen liittyy monia uskonnollisia, mutta myös pakanallista perua olevia perinteitä. Pääsiäisen odotukseen ja juhlistamiseen kuuluu myös oleellisesti kodin asianmukainen koristelu. Koristelutyylejä on kuitenkin monenlaisia ja tyyliin vaikuttaa esimerkiksi se, painotetaanko taloudessa pääsiäisen kristillisiä vai pakanallisia perinteitä. Oli näkökulmasi sitten mikä hyvänsä, pääsiäinen on oivallinen tilaisuus päästää luovuus valloilleen ja syventyä koristeiden askarteluun!

Pääsiäiskoristeissa on perinteisesti totuttu näkemään kirkasta keltaista ja hempeitä pastelleja ruohonvihreään yhdistettynä, mutta mikään ei pakota sinua turvautumaan omien koristeidesi askartelussa näihin helppoihin ratkaisuihin. Voit aloittaa miettimällä, mitä pääsiäinen henkilökohtaisesti merkitsee juuri sinulle. Kiinnostaako sinua enemmän juhlan kristillinen merkitys vai pakanallinen kansanperinne? Kenties vastauksesi kysymykseen on monitahoinen, joten voit aivan hyvin tuoda koristeissasi esille pääsiäisen niitä puolia, jotka ovat kaikista merkityksellisimpiä juuri sinulle. Kun olet päättänyt koristeidesi teeman, on aika kerätä askartelua varten tarvittavat tykötarpeet. Luonto on aina inspiroiva materiaalien lähde, jota kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan hyödyntää. Keväällä teiden varsilta löytyy jo joitakin kukkaan puhjenneita kasveja sekä pörröisiä pajunkissoja. Paju on osa suomalaista pääsiäisperinnettä ja oiva askartelumateriaali erilaisia koristeprojekteja varten. Pajun taipuisuus mahdollistaa sen muotoilun esimerkiksi kranssiksi tai jopa käytön punontatöissä.

Luonnon lisäksi voit hankkia askartelussa tarvittavia materiaaleja vaikka askartelutarvikkeita myyvistä liikkeistä, taidekaupoista, kirpputorilta ja jopa ruokakaupasta. Haluat myös ehkä tehdä kierroksen läheisessä kukkakaupassa, sillä kukat kuuluvat monen mielestä pääsiäiseen yhtä varmasti kuin mämmikin. Kotiin päästyäsi kokoa kaikki tarvikkeet yhdelle pöydälle, jotta näet yhdellä silmäyksellä kaikki käytössäsi olevat materiaalit. Et ehkä tarvikkeita hankkiessasi ollut vielä täysin varma, mitä tulisit kullakin tykötarpeella tarkalleen tekemään, mutta istuuduttuasi kaikkien materiaalien keskelle luovuutesi alkaa varmasti johdattamaan sinua kuin luonnostaan. Valmista kuppi kahvia tai teetä ja syvenny rauhassa pääsiäisaskarteluun. Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisten materiaalien ja värien yhdistelmiä ja inspiroidu esimerkiksi jostakin pääsiäiseen liittyvästä tunnelmasta, muistosta tai tarinasta. Voit kokeilla esimerkiksi erilaisten pöytäasetelmien ja kranssien kokoamista pajunoksista, kukista ja muista luonnosta kerätyistä aineksista. Älä rajoita itseäsi etsimällä internetistä valmiita malleja, vaan tee koristeistasi juuri sellaisia kuin itse haluat!

You Might Also Like...