Uncategorized

Puutarhanhoito on taidetta

Kun vuosi vaihtuu, on aika kääntää katse jo kevääseen ja tuleviin aurinkoisiin päiviin. Kun lumet sulavat, paljastuu loskan alta lopulta vihreä keväinen nurmi ja talviuniltaan heräilevät kasvit. Kevät on parasta aikaa luovuudelle, sillä kun luonto herää eloon, herää myös luovuus usein kukkaan. Tässä postauksessa kerron parhaat vinkit siihen, miten voit tarkastella omaa puutarhaasi luovien linssien läpi. 

Kevät tuntuu usein tulevan tuskallisen hitaasti – ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Kevään hidasta saapumista voi taltioida esimerkiksi valokuvauksen avulla. Ota joka päivä kuva samasta paikasta ja kokoa kuvat lopulta yhteen videoksi. Voit huomata, kuinka päivä päivältä kevät on askeleen lähempänä, lumi sulaa ja vihreät silmut työntyvät esiin.

Sulavan lumen alta paljastuu puutarha, joka on usein ottanut osumaa talven aikana. Puutarhanhoitoakin voi ajatella taiteena, josta nauttii sekä sielu että ruumis! Pensasaitojen trimmailu on terapeuttista: voit kokeilla muovailla pensasaidoista erilaisia muotoja, esimerkiksi palloja tai mahdollisimman tarkkalinjaisia suorakulmioita. Ruohonleikkuri kannattaa kaivaa myös esiin ja siistiä piha kuntoon. Kukkapenkkien reunuksille voi lähteä rakentamaan erilaisia koristeita: mitä jos tänä vuonna reunustaisit kukkapenkit simpukoilla tai värikkäiksi maalatuilla kivillä? 

Kukkien istuttaminen on monen kotipuutarhurin suosikkipuuhaa. Puutarhurit voikin jakaa kahteen ryhmään: heihin, jotka suunnittelevat kevään istutukset jo talvipakkasilla ja tekevät tarkat ostoslistat ja excel-taulukot siemenistä ja kukkasipuleista ja heihin, jotka heittävät kukkapenkkiin sekalaisen kattauksen erilaisia siemeniä ja katsovat, mitä niistä paljastuu. Kumpikaan tapa ei ole toista huonompi ja lopputulokset ovat taatusti upeita. Puutarhan hoidosta ei kannata liikaa stressata vaan ottaa se luovana toimintana, jossa osan taiteesta teet sinä ja osan luonto.

You Might Also Like...