Piristä kotisi ilmettä taiteen avulla

Kodin sisustaminen taiteella tilaa tukevalla ja hyvän maun mukaisella tavalla ottaa aikansa oppia mutta on ehdottomasti sen arvoista. Sisustuslehden tyylin kopioiminen ei kannata, sillä se antaa kodistasi persoonattoman kuvan. Sinun on hyvä ottaa hetki aikaa ja pohtia, mitä haluat saavuttaa sisustustyylilläsi.

Miksi sitten kotia kannattaa koristella taiteella? Syitä on lukuisia. 

Taiteen avulla voi luoda kotiin haluamasi tunnelman, oli se sitten moderni, klassinen tai abstrakti. Taide kertoo myös aina siitä, millainen olet ja mitä arvoja sinulla on. Se kertoo, että asunnossa asuu taiteesta kiinnostuneita korkeakulttuurin ystäviä. Taide on myös sijoituskohde, joka maksaa itsensä takaisin ajan myötä: hyvin tehdyn teoksen arvo nousee ajan myötä, etenkin jos taiteilija on arvostettu.

Miten kotia kannattaisi sitten lähteä sisustamaan?

Aloita siitä, mikä itselle tuntuu hyvältä. Älä turhaan murehdi, onko makusi suosittu tai trendikäs. Voit etsiä inspiraatiota sisustuslehdistä, internetistä, gallerioista tai museoista mutta muista, että kopioiminen ei kannata. Sen sijaan voit tunnustella, millainen taide juuri itseä puhuttelee.

Aloita pienestä. Aloittelevalla taiteella sisustajalla ei välttämättä ole suurta budjettia, jolla teoksia voisi ostaa. Siksi printtien tai julisteiden avulla kannattaa aloittaa: niitä löytää internetistä, torikauppiailta tai esimerkiksi museokaupoista. Näyttävän taidejulisteen voi löytää edulliseen hintaan! Jos sinulla on esimerkiksi laadukas masku sohva, voi näyttävä juliste sen yläpuolelle sijoitettuna olla täydellinen ajatus!

Kehysten valinta on tärkeää. Mitäpä jos miettiset perinteisten kehysten sijaan jotakin uutta? Ehkäpä syvyyttä luova kehys tai jopa useamman kehyksen yhdistäminen voisi tuoda mielenkiintoisen visuaalisen elementin tilaan? Voit myös kokeilla yhdistää perinteisen kehyksen moderniin tauluun.