Uncategorized

Lomalla taiteen ääreen

Taide on matka, mutta välillä kannattaa tehdä matka taiteen luo. Taidenäyttelyt kiertävät ympäri maailmaa, mutta silti iso osa näyttelyistä pysyy vain isoimmissa ja suosituimmissa museoissa. Taide on hyvä keino rauhoittaa mieltä ja taiteen perässä kannattaa matkustaa pidemmänkin matkan päähän. Suomessa on paljon taidetta ja vain pieni osa sijaitsee museoissa. Paljon taiteesta onkin esimerkiksi sijoitettuna julkisille paikoille, kuten julkisten liikennevälineiden asemille, kauppakeskuksiin, puistoihin ja muihin paikkoihin, joissa liikkuu paljon ihmisiä.

Kotimaassa, varsinkin Helsingin alueella on valtavasti erilaisia kohteita, joissa taidetta on runsaasti esillä, helposti saavutettavissa. Lomalla taiteen harrastajalle avautuukin hyvä mahdollisuus matkustaa mieleisensä taiteen ääreen. 

Minne kannattaa mennä?

Helsingissä on paljon erilaisia paikkoja, jotka ovat Suomessa ja osittain maailmallakin tunnettuja, turistienkin suosiossa olevia kohteita. Nykytaiteen museo Kiasma ja taidemuseo Ateneum ovat tunnetuimpia kohteita maailmalla. Näiden lisäksi on lukuisa joukko vähemmän tunnettuja kohteita, joihin meneminen voi olla hyvä vaihtoehto, varsinkaan, jos ei pidä väkijoukoista tai muuten ruuhkaisista kohteista. 

Helsingissä onkin paljon vähän tuntemattomia kohteita, joissa käyminen on omanlaisensa elämys. Näitä kohteita voin suositella hyvällä omallatunnolla. Internetistä hakemalla on mahdollista löytää erilaisia kohteita, joista voi muodostaa oman retkiohjelman lomansa ajaksi. Tottakai kiireettömästi ja rennosti niitä kierrellen.

Majoittautuminen matkalla

Myös majoittauduttaessa on mahdollista hakeutua taiteen ääreen. Monet hotellit Helsinki ovat panostaneet viihtyisyyteen sisustuksen ja hotellin miljöön avulla. Taidetta on pyritty tuomaan osaksi hotellin elämystä ja eri hotellit pyrkivätkin erottautumaan toisistaan luomalla kokemuksia ja elämyksiä asiakkaille. 

Hotellia valittaessa kannattaakin etsiä Internetistä kuvia hotelleista ja niiden sisustuksesta, näin saat hyvän käsityksen siitä, miltä hotellissa näyttää ja voit valita sinua eniten viehättävän vaihtoehdon ja näin maksimoit matkasi elämyksen.

You Might Also Like...