Uncategorized

Kaupunkikuvien maalaus

Maalaustaiteessa kaupunkien ja kaupunkikohteiden maalaaminen on hyvin suosittua. Kaupunkien arkkitehtuurista voi löytää usein hienoja muotoja, varjoja ja kohteita. Rakennukset ovat myös jossain määrin itsessään taidetta, joten joidenkin rakennusten ikuistaminen maalaukseen on taiteen tekemistä taiteesta. Rakennuksia on myös ikuistettu taiteeksi pitkän aikaa ja ne tuntuvat edelleen nauttivan suurta suosiota taiteilijoiden keskuudessa.

Rakennuksissa taidetta on ollut jo muinaisista ajoista lähtien. Kivikautiset luolat toimivat sen ajan ihmisten asuinpaikkana, joita koristeltiin erilaisin taiteellisin kuvioin, joiden tarkoitus oli kuvata sen ajan tärkeitä tapahtumia. Rakennukset ovat myös aikojen saatossa yhä muuttuneet taiteellisemmiksi pyramideista nykyajan lasisiin pilvenpiirtäjiin. Näitä kaikkia ikuistetaan usein myös tauluihin ja erilaisiin potretteihin. Arkkitehtuurin ja rakennusten maalaaminen onkin erittäin kiinnostavaa, koska ne muuttavat niin sanotusti muotoaan esimerkiksi eri vuodenaikoina ja voivat näyttää todella erilaisilta eri vuorokauden aikoina.

Kaupungeista ja rakennuksista tehdään usein erilaisia taideteoksia erityyppisillä tavoilla. Näitä voivat olla perinteiset öljyvärimaalaukset, vesivärimaalaukset, grafiikka tai piirustukset. Rakennusten muotoja on hyvin helppo siirtää kuvaksi mutta oikean valaistuksen ja värityksen löytäminen on hyvinkin haastavaa.

Suomen kaupungeissa on myös paljon hienoja kohteita, joita voi lähteä maalaamaan. Monissa kaupungeissa on linnoja kuten vaikka Turku, Hämeenlinna ja Savonlinna. Linnan maalaaminen erilaisina vuorokauden aikoina voi tuottaa todella vaikuttavan teoksen. Monissa kaupungeista voi löytää myös kohteita, joista voi tuottaa abstrakteja teoksia kuten Helsingissä, jossa on niin vanhanaikaista arkkitehtuuria sekä moderneja rakennuksia.

Myös kaupungin satamien ja luonnon kuvaaminen taululle tai piirustukselle esimerkiksi aamun sarastaessa on vaikuttava näky. Aamun maalausurakan jälkeen voi lähteä nauttimaan brunssia ja etsimään uusia kohteita uudelle energialla. Aamu brunssi Helsinki tai vaikka Turussa, ei kuulosta huonolta idealta taiteen luomisen lomassa.

You Might Also Like...