Uncategorized

Hyödynnä valurautapannua ruokakuvissasi

Erilaiset ruoka-asetelmat ovat aina olleet suosittuja taiteilijoiden keskuudessa. Käynti läheisessä taidemuseossa todistaa tämän seikan todella nopeasti, sillä maalatuilta asetelmilta hedelmäkulhoista ja leivänkannikoista on vaikea välttyä. Ruoka kiehtoo edelleen erilaisia taiteentekijöitä, toteuttivatpa he sitten itseään valokuvaamalla tai vaikka maalaamalla. Ruoka-asetelmat ovat erityisen suosittuja eri sosiaalisen median palveluissa, joissa käyttäjät esittelevät ottamiaan valokuvia. Yksi tunnetuimmista tällaisista sosiaalisen median kanavista on Instagram. Toisten kuvia katsellessa saattaa helposti tulla rimakauhu, ja kaikki hyvät ideat tuntuvat jo olevan loppuun käytettyjä. Joskus ei kuitenkaan kannata lähteä merta edemmäs kalaan, vaan inspiraatio voi löytyä ihan omasta keittiöstä. Tässä postauksessa kerrommekin, miten tunnelmallinen valurautapannu tulee viemään ruokakuvasi aivan uudelle tasolle.

Valurautapannu on loistava väline, jolla kokkaat maukasta ruokaa, mutta joka näyttää myös hyvältä osana ruoka-asetelmiasi. Tällainen perinteinen pannu on yllättävän monipuolinen, sillä se ei sovellu vain hellalla käytettäväksi, mutta voit myös paistaa siinä esimerkiksi piirakoita uunissasi. Aika kätevää, eikö olekin? Pannu on täyttä rautaa, joten sen ulkomuoto on rosoisen yksinkertainen, mikä tekee siitä harvinaisen kuvauksellisen ruoanlaittovälineen. Tänä päivänä jopa nuoret hakevat inspiraatiota menneestä, ja vanhankansan tekotavat ovat kovassa nousussa, sillä ne ovat usein kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia. Esimerkiksi täyttä rautaa oleva valurautapannu on oikein hoidettuna käytännössä ikuinen osa keittiösi varustelua. Nykyään laajalti käytetyn teflonpannun pinta taas tuppaa vaurioitumaan, jolloin ruoka palaa toistuvasti pohjaan ja joudut hankkimaan jälleen uuden pannun. Teflonpannuissa ei myöskään ole sitä samaa ajatonta kauneutta kuin valurautapannuissa.

Mitä sitten voisit kokata kauniin ajattomalla ja kestävällä pannulla ruoka-asetelmaasi varten? Tähän aikaan vuodesta monessa kodissa leivotaan oman pihan omenapuista saadun sadon turvin perinteistä omenapiirakkaa. Mikset siis valmistaisi kauniin rustiikkista omenapiirakkaa valurautapannullasi? Pannun voi nimittäin laittaa uuniin, mikä mahdollistaa sen käytön piirakan paistamisessa. Kaiken lisäksi voit käyttää pannua tarjoiluastiana, mikä tulee tuomaan mukavan rosoista tunnelmaa asetelmaasi. Sinun ei myöskään tarvitse tyytyä vain lopputuloksen kuvaamiseen, vaan voit valokuvata koko piirakan valmistusprosessin. Ruoanlaitossa piilee paljon kauneutta, jota moni ei tule välttämättä huomanneeksi ennen kuin esimerkiksi kaltaisesi valokuvataiteilija saattaa sen näkyväksi. Jos esittelet valokuviasi esimerkiksi Instagramissa, tällainen ruoanlaittoprosessin dokumentointi tulee varmasti kiinnostamaan seuraajiasi, sillä he tulevat sen taiteellisen puolen arvostamisen lisäksi saamaan inspiraatiota leipomaan oman valurautapannulla valmistetun piiraansa!

Toivottavasti sait tästä postauksesta inspiraatiota katsoa omasta keittiöstäsi löytyviä välineitä ja astioita aivan uusin silmin. Ehkä omasta kaapistasi löytyy myös sinne unohtunut valurautapannu, joka nyt tulee saamaan uuden elämän osana kauniita ruoka-asetelmia?

You Might Also Like...