Uncategorized

Hiusten muotoilu taiteena

Mitä sinulle tulee mieleen hiusten muotoilusta? Moni vastaisi tähän kysymykseen varmaankin, että kyseessä on toimenpide, joka tulee tehtyä useimpina aamuina lähinnä pakosta, jotta yön aikana sotkeentuneet hiukset näyttäisivät jotenkuten edustuskelpoisilta päivän velvollisuuksia varten. Toisille taas joka-aamuinen muotoilutuokio tuottaa suurtakin mielihyvää, sillä se on mahdollisuus toteuttaa ja ilmaista omia visioitaan. Jos hiusten muotoiluun liittyy siis aitoa luovuutta ja itsensä ilmaisua, eikö sitä voisi myös pitää eräänlaisena taiteena? Kyllä vain. Maailmassa on monia kuuluisia hiusmuotoilijoita, jotka kutsuvat itseään taiteilijoiksi ja luomuksiaan taideteoksiksi. Tässä artikkelissa puhummekin joistakin tämän hetken kuuluisimmista hiusmuotoilijoista ja tavoista, joilla myös sinä voit tehdä hiusten muotoilusta taidetta.

Yksi tämän hetken kuumimmista hiustaiteilijoista on Venäjän Sochista kotoisin oleva Georgiy Kot, jonka luomat ekstravagantit hiustyylit ja kampaukset ovat saaneet runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Kotin luomuksia voi ihailla esimerkiksi hänen georgiykot-instagram-tilillään, jolla on jo yli kaksi miljoonaa seuraajaa. Kot kutsuu itseään taiteilijaksi ja hänen tyylilleen ominaista ovat esimerkiksi täydellisen sulavat laineet, spiraalimaiset nutturat ja hiuksista taiteillut rusetit ja solmut. Venäjältä kotoisin oleva Georgiy Kot on onnistunut luomaan itselleen kansainvälisen uran, sillä miehellä riittää asiakkaita ja innokkaita oppilaita ympäri maailmaa. Kot on pitänyt esimerkiksi Saksassa ja Englannissa näytöksiä ja koulutuksia hiusalan ammattilaisille, jotka haluavat saada oppia yhdeltä alan parhaista. Mies tunnetaan myös kansainvälisestä suursuosiosta nauttineen Game of Thrones -sarjan hiusmuotoilijana.

Georgiy Kotin lisäksi muutamia muita tämän hetken hiusmuotoilun kuumia nimiä ovat esimerkiksi David Mallett, Serge Normat, Hiro Haraguchi ja Andy LeCompte. Näiden mestarien luomuksista huokuu inspiraatio ja ennakkoluulottomuus. Myös sinä voit inspiroitua heidän luovasta asenteestaan hiusten muotoilua kohtaan, sillä sinun ei tarvitse olla huippuluokan hiusmuotoilija saadaksesi aikaan jotakin luovaa ja kaunista omista hiuksistasi. Voit tarvittaessa myös mennä ihan ammattilaisen puheille visiosi kanssa. Edellä mainittujen ammattilaisten töistä huomaat varmasti, että he eivät ujostele esimerkiksi hiustenpidennysten ja värien käyttöä luomuksissaan. Hiustenpidennykset ovat oiva tapa lisätä pituutta ja tuuheutta luonnollisiin hiuksiin, jotta muotoilija voi toteuttaa entistä vapaammin visioitaan. Leikittele esimerkiksi tupeerauksella, leteillä, väreillä ja omaperäisillä leikkauksilla. Jotkut parturit menevät jopa niin pitkälle, että he leikkaavat ja värjäävät asiakkaidensa hiuksiin esittäviä taideteoksia, jotka voivat olla loistava mahdollisuus esimerkiksi taiteellisille kannanotoille, jotka eivät varmasti jätä ketään kylmäksi.

Toivottavasti sait tästä artikkelista inspiraatiota tutustua hiusmuotoiluun taiteena ja innostusta suhtautua omaan päivittäiseen hiusmuotoilurutiiniisi hiukan eri tavalla. Sinun ei tarvitse lannistua alan mestareiden työnjäljen korkeasta laadusta, sillä on olemassa monia helppoja tekniikoita, joiden avulla kuka tahansa voi ilmaista luovuuttaan omien tai jonkun muun hiusten muotoilun muodossa.

You Might Also Like...