Tee itse taidetta kotiisi

Kodin sisutuksessa on jo jonkin aikaa ollut todella trendikästä sisustaa kaikenlaisella taiteella. Esimerkiksi kehystetyistä valokuvista, julisteista ja vesivärimaalauksista luodaan monenlaisia taideseiniä, jotka tuovat sisustukseen kuin sisustukseen persoonallista otetta. Taideseinien lisäksi taidetta ripustetaan myös yksittäisten teosten muodossa ympäri asuintilaa. Parasta tässä boheemissa sisustustyylissä on, että voit päästää luovuutesi täysin valloilleen ja yhdistellä ennakkoluulottomasti eri aiheita, värejä ja muotoja – vain taivas on rajana. Kaikilla ei kuitenkaan ole välttämättä varaa sijoittaa ammattitaiteilijoiden luomuksiin, mutta onneksi kotiin on mahdollista saada taidetta edullisesti luomalla sitä itse. Tässä artikkelissa annamme sinulle muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset sisustamaan kotiasi juuri itsesi näköisellä taiteella ja vieläpä todella edullisesti!

Ennen taiteen luonnin aloittamista sinun on aivan ensiksi mietittävä, millaisesta taiteesta juuri sinä pidät kaikista eniten. Onko valokuvataide sinun juttusi vai sytytkö ehkä sittenkin enemmän hennolla otteella luoduista vesivärimaalauksista? Vastaus voi tietysti myös olla, että pidät molemmista. Tässä ei ole mitään pahaa, sillä esimerkiksi taideseinään tuo vain lisää mielenkiintoa eri tekniikoilla luotujen teosten sekoittaminen. Voit jopa kokeilla kevyiden veistosten kiinnittämistä seinään erilaisten taulujen keskelle. Voit vaikka testata naamioiden muovaamista savesta ja niiden maalaamista sinua miellyttävillä väreillä. Naamioita voi toki myös tehdä kipsistä, jolloin ne ovat kevyempiä ja näin helpompia ripustaa seinälle. Kaiken taiteen ei myöskään tarvitse päätyä seinälle, vaan vaikka kirjahyllyä maustamaan. Kun olet päättänyt, millaista taidetta haluat kotiisi luoda, on sinun vain ryhdyttävä tuumasta toimeen ja toteutettava visiosi – oli se sitten miten kunnianhimoinen tahansa.

Jos et kuitenkaan ole viime aikoina juurikaan harjoittanut taiteellisia kykyjäsi, voi olla hyvä idea lähestyä asiaa hieman toisesta kulmasta: millaista taidetta sinä osaisit luoda? Valitsitpa sitten valokuvauksen tai vesivärimaalauksen, on tiettyjä asioita, jotka luonnistuvat vain kyseisen tekniikan mestareilta. Vastaavasti kaikki voivat käyttää kameran perusominaisuuksia tai käsitellä vesivärejä ja saada niillä jotain aikaiseksi. Jos osaat käsitellä kameraa suhteellisen hyvin, tämä voisi olla yksi helpoimmista tavoista luoda kiinnostavaa taidetta oman kodin seinille. Erilaiset lähikuvat toimivat sisustuksessa yleensä hyvin, sillä ne ovat esimerkiksi maisemakuvia abstraktimpia eivätkä näin ollen tee tilasta liian sekavaa liiallisten yksityiskohtien vuoksi. Valokuvataiteen hyvä puoli on myös se, että aina ei ole itsestään selvää, onko valokuvan ottanut yksi alan mestareista vai ei. Sitä vastoin ei ole välttämättä yhtä helppoa piirtää vaikkapa omaa visiota vastaavaa aihetta niin onnistuneesti, että sen voisi kelpuuttaa osaksi kauniiksi tarkoitettua taideseinää.