Ryhdy sijoittamaan taiteeseen

Jos olet kiinnostunut nykytaiteesta, on hyvä ajatus alkaa keräillä taidetta. Kun ostat taidetta, saat kodistasi kauniisti sisustetun ja rentouttavan paikan ja samalla tuet taiteilijoita ja autat heitä luomaan lisää. Taide on myös järkevä tapa sijoittaa, sillä jos joka tapauksessa aiot käyttää rahaa kotisi sisustamiseen, mikset saman tien hankkisi taidetta, joka kasvattaa arvoaan ajan kuluessa?

Jotkut ihmiset pelkäävät, että taiteen ostaminen on vaikeaa ja kuuluu vain ammattimaisille taidekauppiaille. Mutta se ei yksinkertaisesti ole totta. Kuka tahansa, joka pitää taiteesta, voi myös ostaa taideteoksia. Ja heti kun olet ostanut yhden tai kaksi teosta, olet jo aloittanut oman kokoelmasi rakentamisen. Taiteeseen sijoittamisessa pääsee helposti alkuun esimerkiksi ottamalla edullisen lainan. Rahoitusvaihtoehtoja on paljon, ja vertailun avuksi voit käyttää sellaisia palveluita kuin lainaa-helposti.fi.

Miten opin tunnistamaan hyvän taiteen?

Tämä on kysymys, jonka vastaus on helppo, jos tarkoituksesi on hankkia taidetta vain omaksi iloksesi. Silloin hyvää taidetta on mikä tahansa taide, josta pidät. Kun ostat teoksia itseäsi varten, ainoa tärkeä asia on se, että sinä itse pidät niistä ja että ne tekevät sinut onnelliseksi. Kotonasi olevan taiteen pitäisi saada sinut tuntemaan olosi hyväksi.

Jos hankit taidetta myös sijoitusmielessä, sinun on myös ajateltava markkinoita. Joidenkin taiteilijoiden työt ovat kalliimpia hankkia kuin toisten. Toisaalta valmiiksi tunnettujen taiteilijoiden teokset myös kasvattavat arvoaan varmemmin, kuin tuntemattomien. Jos törmäät jossain tällaiseen teokseen edullisella hinnalla, sinun voi olla järkevää hankkia se kokoelmaasi, vaikka et olisikaan alun perin budjetoinut sitä varten. Tällaisissa tapauksissa on hyvä, jos olet perehtynyt erilaisiin rahoitusratkaisuihin hyvissä ajoin. Silloin voit nopeasti hankkia edullisen lainan. Nuorten ja tuntemattomien taiteilijoiden töihin sijoittaminen on riskialttiimpaa. Toisaalta heidän teoksensa ovat usein edullisempia. Joskus saattaa onnistaa, ja entuudestaan tuntematon tekijä polkaisee yllättäen maailmanmaineeseen. Silloin taidekokoelmasi arvo saattaa kohota merkittävästi lähes yhdessä yössä. Taiteeseen sijoittaminen vaatii taiteen tuntemusta ja myös hyvää silmää. On hyvä, jos pysyt kärryillä taidemaailman trendeistä. Saadaksesi käsityksen siitä, mitä taidekentällä tapahtuu, sinun kannattaa käyttää aikaa taidegallerioissa kiertelyyn, katsella paljon taidetta ja vertailla teosten hintoja.

Kun olet löytänyt taideteoksen, josta pidät ja jonka haluaisit omistaa, voit ostaa sen joko gallerian kautta tai suoraan taiteilijalta. Jos taiteilija ei ole vielä kovin kuuluisa, sinun kannattaa ottaa häneen yhteyttä henkilökohtaisesti. Joskus taiteilijalla voi olla valmiina jo uusia teoksia, jotka voit nähdä, jos vierailet hänen luonaan. Jos taas ostat taideteoksen gallerian kautta, omistaja auttaa sinua mieluusti löytämään uusia taiteilijoita, joilla on samantapainen tyyli ja joista saattaisit pitää.