Uncategorized

Askartele joulukoristeita ystäviesi kanssa

Joulunaikana ihmisten kalenterit täyttyvät erilaisista pikkujouluista ja muista joulua edeltävistä pienemmistä illanistujaisista. Nämä juhlat tekevät joulunodotuksesta rattoisampaa ja tunnelmallisempaa aikaa, mikä auttaa myös maksimoimaan joulunajasta saadun mielihyvän, kun kaikki ei riipu itse jouluaatosta ja joulupäivästä. Joulukuun alussa moni kokee, että nyt voi hyvällä omallatunnolla kaivaa koristelaatikot ullakon hämärästä esiin ja aloittaa kodin valmistelun joulua varten. Suurin osa ihmisistä koristaa kotiaan jollain tavalla joulua varten, joten yksi hauska jouluinen juhlaidea on järjestää pippalot, joissa kaikki askartelevat yhdessä joulukoristeita. Kaupoista valmiina ostetut koristeet ovat toki kauniita, mutta käsintehdyissä koristeissa on esteettisyyden lisäksi tunnearvoa. Poimi tästä postauksesta vinkit onnistuneiden askartelujuhlien järjestämiseksi.

Jouluiset askartelujuhlat ovat oivallinen tapa saada kaikista kyynisimmätkin ystäväsi joulumielelle, sillä joulukoristeiden väkertäminen ystävien kesken perinteisten joululaulujen tahtiin on omiaan saamaan lapsekkaan hymyn jokaisen huulille. Älä siis unohda juhlia suunnitellessasi, että oikeanlaisen tunnelman luominen on kaiken A ja O. Tähtää erityisesti rentoon tunnelmaan, joten älä vaadi vierailtasi liikaa koristeiden suhteen. Paras tapa toteuttaa juhlien askarteluosuus onkin antaa vieraille muutamia eri vaihtoehtoja koristeista, joita he voivat valmistaa, sillä heillä ei välttämättä ole itsellään valmiita koristeideoita. Tämä lähestymistapa myös helpottaa sinun työtäsi juhlien järjestäjänä, sillä voit hankkia juuri niitä askartelutarvikkeita, joita varmasti tarvitset. Näin säästät rahaa eikä mitään mene varmasti hukkaan.

Askartelujuhlistasi tekee myös entistä jouluisemmat teemaan sopiva tarjoilu. Tunnelmasta tulee myös lämpimän jouluinen, kun paistat esimerkiksi piparkakkukeksit itse uunissa ja keität maukkaan riisipuuron vieraidesi iloksi. Riisipuuro on monesta hankala valmistaa, mutta esimerkiksi nopea riisinkeitin tekee melkein kaiken puolestasi, sillä sinun on vain mitattava ainekset keittimeen ja asetettava keittoaika. Netistä löytyy helppoja ohjeita, millä asetuksilla riisinkeittimellä saa aikaiseksi riisipuuroa. Puuro- ja piparitarjoilun lisäksi voit asettaa askartelupöydälle vaikkapa suklaakonvehteja koristeiden väkertämisen lomassa nautittavaksi. Juhlajuomaksi sopii kuin nappi silmään tietenkin mausteinen glögi, johon vieraasi voivat halutessaan lorauttaa tilkan vatsaa mukavasti lämmittävää alkoholia. Jouluinen ruoka- ja juomatarjoilu saavat juhlavieraat varmasti oikeaan tunnelmaan kauniiden joulukoristeiden aikaansaamiseksi.

Oletko sinä koskaan osallistunut joulun alla järjestettyihin askartelutalkoisiin tai järjestänyt sellaiset? Askartelujuhlat ovat hauska tapa tehdä jotain hyödyllistä ja hauskaa yhdessä ystävien ja perheen kanssa, sillä juhlissa valmistuneet koristeet muistuttavat sinua vielä pitkään niihin liittyvistä tarinoista. Itse tekemisellä on myös terapeuttinen ja rauhoittava vaikutus, mikä on omiaan valmistamaan meistä jokaista rattoisaan joulun viettoon!

You Might Also Like...